Roig se sent «afalagat» per la proposta i l’agafa amb «prudència»

Autor: A. C./M. P.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 6 de Desembre de 2018

«M’afalaga molt la proposta per ser candidat a cap de Govern. Em sento molt identificat amb el projecte, progressista, inequívocament social, amb esperit de lluita i obert a Europa», va afirmar ahir el membre de Progressistes-SDP i conseller de Cultura del Comú Sant Julià, Josep Roig, un dia després que el president del partit progressista, Jaume Bartumeu, elevés a pública la proposició feta al polític. Roig no donarà una resposta, però, fins després de l’assemblea general que el partit celebra el pròxim dia 15 de desembre.

«Vaig agafar l’oferiment amb prudència i responsabilitat», va indicar Roig, que va incloure a Bartumeu i al conseller general del partit, Víctor Naudi, en el futur de Progressistes-SDP. «Eren els candidats naturals. No tenen una disponibilitat plena, però han de jugar un paper molt important en el futur del partit», va manifestar.

Respecte al procés de reflexió que vol fer abans de prendre una decisió en ferm, l’actual conseller de Sant Julià va reconèixer que encara té «molt a aportar» a la parròquia, un fet que condicionarà la seva resposta. «La conselleria de Cultura és un pou de riquesa», va precisar sobre les seves funcions al comú. En aquest sentit, va avançar que mantindrà converses per saber el «punt de vista» de la resta de membres de la plataforma comunal Laurèdia en Comú abans d’oficialitzar la seva candidatura.

Sobre la possibilitat que la plataforma reediti candidatura a les properes comunals, Roig va indicar que desconeixia aquesta voluntat.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari demòcrata i un dels avaladors de Laurèdia en Comú, Ladislau Baró, va apuntar que no s’ha parlat de la qüestió. Amb tot, va recordar que falta molt per a les comunals i que primer s’han de passar els comicis generals.

Així, es va mostrar a l’expectativa: «Veurem com van les nacionals i com evoluciona la situació», va exposar, admetent que en funció de com quedin les coses, les peces «poden ser difícils d’encaixar».