SDP demana pel manteniment del nou pas elevat de la CG1

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 19 de Novembre de 2018

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, vol tenir més informació sobre el recent inaugurat pas elevat de la CG1 construït just davant de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella. Per això, el passat 14 de novembre, va enviar una bateria de cinc preguntes al Govern perquè expliquin els detalls de la construcció de l’obra i del seu futur manteniment.

Tot i que el dia de la inauguració ja es va anunciar el cost final de la infraestructura, de fins a 490.000 euros, i posteriorment des de L’A van demanar explicacions a l’Executiu perquè l’obra havia representat una desviació pressupostària del 145% –290.000 euros més del previst–, Naudi torna a preguntar sobre l’import real dels treballs de construcció del pas elevat. De tota manera, el parlamentari també s’interessa pels treballs de manteniment que caldrà efectuar a l’obra.

Pel que fa a aquest aspecte, demana quina institució se’n farà càrrec i si s’ha establert algun conveni amb el Comú d’Andorra la Vella. A més, Naudi formula una última pregunta sobre els protocols en matèria de seguretat per al pas elevat.

Incongruències

Des de la formació progressista consideren que la construcció de la infraestructura «acumula un nombre important de despropòsits i incoherències del Ministeri d’Ordenament Territorial» i és per aquest motiu que demanen al Govern que informi per escrit de totes aquestes qüestions.

De tota manera, cal recordar que el ministre competent, Jordi Torres, en la sessió de control celebrada el passat 8 de novembre al Consell General ja va respondre la pregunta dels liberals i va explicar que «la proposta sobre la carretera era genèrica, un pas elevat pelat, simple, executat a través d’elements prefabricats no gaire macos, mentre que la reflexió definitiva va incloure algunes millores d’accessibilitat com els ascensors i una millora estètica per incloure’l al paisatge urbà».