Opacitat permanent en l’acostament a la UE

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 4 d'Octubre de 2018

El Govern ho ha tornat a fer. No només no facilita suficient informació en relació a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), sinó que a més amaga tot allò que no li interessa que surti a la llum pública.

Ho va desvetllar la setmana passada el president d’SDP, Jaume Bartumeu, i ahir ho va confirmar el ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, en visita oficial a Andorra.

El subsidi d’atur per als treballadors que tornen al país d’origen està sobre la taula en la negociació amb les instàncies comunitàries, ja que si un país s’associa amb la UE ho ha de fer amb totes les conseqüències, va recalcar Borrell.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, no ho va voler admetre durant la sessió de control de dimarts passat al Consell General, quan se li va preguntar al respecte des de l’oposició, i encara ahir mantenia que aquesta matèria està sobre la taula igual que els altres 24 annexos de la legislació comunitària.

Una vegada més, i ja són unes quantes, com es va posar de manifest per exemple també amb les exigències de la UE pel que fa al tabac, es demostra que el Govern està actuant amb la màxima opacitat en el procés d’acostament a la UE, temorós que se li pugui fer qualsevol crítica.

Per això se li ha d’exigir que, d’una vegada per totes, expliqui les implicacions reals que l’acord d’associació pot suposar per al país i quin serà el seu impacte econòmic, tal com se li ha demanat reiteradament en seu parlamentària.