SDP critica la despesa de mig milió d’euros en un heliport “inexistent”

Autor: M. S.
Font: BONDIA
Publicat el: 12 de Setembre de 2018

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va criticar ahir que l’executiu de Demòcrates per Andorra hagi gastat uns 500.000 euros en estudis i informes per al projecte de l’heliport a les Tresoles, una infraestructura a dia d’avui “inexistent”.

Així ho van posar de manifest ahir el conseller general de la formació, Víctor Naudi, i el membre de la comissió política nacional David Pérez, que van incidir en el fet que si es tenen en compte els dos executius d’Antoni Martí i s’afegeix per tant el projecte de l’heliport al Patapou, la despesa per a aquesta infraestructura supera ja el milió d’euros i el “més calent és a l’aigüera”.

Naudi i Pérez, que van donar aquestes xifres després que des del Govern s’hagués respost a la demanda d’informació feta pel parlamentari de SDP, van assegurar que el projecte de l’heliport evidencia una vegada més el “fracàs del Govern de DA” que, en “dues legislatures i dos ministres ha estat incapaç de tirar endavant aquesta infraestructura”.

Així mateix, Naudi i Pérez, que van augurar que la xifra de 500.000 euros, ja “lluny dels 210.000 que s’havien dit inicialment, creixerà encara més ja que “hi ha altres assessoraments i despeses que desconeixem”.

D’altra banda, el conseller general de SDP, que va retreure la falta d’autocrítica del ministre Torres tot i “anar de fracàs en fracàs”, va lamentar també “el ridícul” fet per l’executiu davant el govern francès.

I és que entre la documentació lliurada per satisfer la demanda d’informació, resposta “fora de termini” segons Naudi, hi ha la carta que la ministra de Transports del país veí va fer arribar al titular d’Ordenament Territorial després que aquest sol·licités un informe per validar els estudis sobre la ubicació de l’heliport a les Tresoles a la Direcció General de l’Aviació Civil (DGAC) francesa.

Segons el parlamentari de SDP, la carta, tot i que “diplomàtica”, posa “l’executiu al seu lloc” i evidencia el “ridícul” del Govern, a qui Naudi va retreure també el contracte fet amb l’UTE per desenvolupar el projecte.