SDP assenyala que l’actual executiu està “afeblint la funció pública” amb “precarietat i inseguretat laboral”

Autor:
Font: ARA
Publicat el: 23 d'Agost de 2018

“Toni Martí i els seus governs han estat set anys posant en marxa una política de desmanegament de l’administració” amb l’objectiu “d’anar tan lluny com puguin en la desregulació de la funció pública”. Aquesta és una de les conclusions que Socialdemocràcia i Progrés (SDP) extreu després d’analitzar les dades facilitades pel ministeri de Funció Pública i Reforma de l’Administració en relació al nombre de places existents de funcionaris de caràcter indefinit i eventual entre 2011 i 2018, arran d’una pregunta que havia formulat el conseller general d’SDP, Víctor Naudi.

Tal com ja es va relatar la setmana passada, les xifres indiquen que durant els dos mandats de Martí ha augmentat un 10% el nombre de persones que treballen a l’administració pública. Actualment en són 2.687 quan l’any 2011 hi treballaven 2.442 persones. A més, durant aquest mateix període de temps el personal eventual ha augmentat un 67% respecte al 2011.

Per exemple, només en el sector de l’educació es comprova que el 32% del personal està contractat en règim eventual. Tot un seguit de dades que, segons relata SDP en un comunicat, contradiuen la voluntat que DA va expressar en el programa electoral del 2011, on s’afirmava que l’administració no podia créixer indefinidament i que les vacants es cobririen amb mobilitat interna.

Arran d’aquest fets, SDP considera que hi ha una “enorme distància” entre les paraules del cap de Govern, Toni Martí, i els fets del govern de DA. Pels progressistes les polítiques actuals han tingut una voluntat predeterminada a “afeblir la funció pública introduint-hi precarietat i inseguretat laboral” i no han estat encarades a buscar una resposta eficaç a la situació actual. SDP consierda que s’ha mentit i “s’ha buscat fer veure que es reduïa el personal quan, per contra, s’ha augmentat exageradament”.

L’augment del nombre de funcionaris fa entreveure al partit de l’oposició, a més d’un major increment de despesa per a l’Estat, un “sistema de contractacions directes” que “permet presentar als interessats un hipotètic favor, susceptible de generar un tornajornals en els propers comicis”.

Per tot plegat, des de la formació de Jaume Bartumeu arriben a la conclusió que són un exemple de la línia electoralista de la qual Toni Martí “és un consagrat especialista” i ho titllen tot plegat d’un “altre engany que la comunicació cloroform del cap de Govern ja no podrà continuar mantenint”.