SDP critica Govern per deixar per al final les reformes més importants

Autor: A. SANLLEHY
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Juliol de 2018

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va criticar la manera de legislar que DA està promovent en aquest final de legislatura i que inclou “algunes de les reformes estructurals que portaven al programa ara fa vuit anys”.

Per Naudi, algunes d’elles “han estat ben poca cosa o fins i tot involucionaven el que ja hi havia, i en bona mesura és perquè al senyor Martí, després de vuit anys, ara li entren les presses i totes les lleis que no ha estat capaç d’aprovar, desenvolupar i tramitar, ara ho vol fer de pressa i corrents”.

El conseller general va respondre d’aquesta manera al cap de Govern, Toni Martí, qui havia criticat fa uns dies els grups de l’oposició de no voler reunir les comissions de treball el mes de juliol i tirar endavant els projectes de llei que encara estan en tràmit.

Per Naudi, aquest fet “demostra la capacitat que tenen per girar la situació, i si ells no les han pogut tirar endavant, és a causa de la seva manera de legislar”, va dir. Pel conseller general, deixar per al final de legislatura “tot allò que era transcendent per tirar el país endavant, ha estat una mala decisió i farà que aquestes dues legislatures hagin estat una pèrdua de temps”.

Per la seva part, el president del partit, Jaume Bartumeu, va comentar que en la darrera visita que va fer a San Marino, va proposar “anar del bracet” amb el país transalpí per intentar aconseguir el millor acord d’associació possible amb la UE i va demanar que “si Mònaco va a un altre ritme, això no ens retardi”, ja que segons va dir, “les característiques bancàries, de comerç i de turisme són molt més pròxims amb San Marino”.

El president d’SDP va finalitzar dient que desconèixer els termes de la negociació impedeix que “tots puguem impulsar un acord que volem”.