Jaume Bartumeu critica el PS i els liberals per negociar “un pacte del no”

Autor: ENRIC REVUELTA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 16 de Maig de 2018

SDP veu com la proposta d’arribar a un pacte amb els liberals i el PS es va esfumant. El president de la formació progressista, Jaume Bartumeu, que encara no ha rebut resposta a l’oferta que va fer als dos partits l’octubre de l’any passat, de moment no es resigna a abandonar aquesta via però la línia en què s’estan desenvolupant els fets les últimes setmanes no convida a l’optimisme.

Preguntat pel fet que tant el PS com L’A hagin tancat un pacte que haurà de ser ratificat per la militància dels dos partits, Bartumeu va assegurar que de moment no tanquen portes a cap opció i que esperen una resposta oficial. Bartumeu va dir que pel que havia llegit a la premsa, no veu “cap proposta programàtica” en l’acord entre els socialdemòcrates i els blaus, i va considerar que es tracta “d’un bloc que vol anar contra DA”.

“Quan tinguem la contesta o quan vegem que es configura públicament o es presenta el que segons he llegit és una coalició del no, ja contestarem”, va etzibar Bartumeu, que va dir que hi ha hagut “temps suficient” per respondre. A més, va explicar que al seu entendre l’aliança que s’està gestant és similar a la que es va crear el 2011 per fer-lo caure del Govern, en la qual també hi havia els liberals.

L’excap de l’executiu va insistir que la proposta d’SDP és “a favor del país” i de “mínims”, que consistiria a elaborar acords a les llistes parroquials però que després cadascú es presentaria amb el seu programa a les llistes nacionals. Ara bé, Bartumeu va advertir que “si es vol fer l’operació del 2011 d’una altra manera a nosaltres no és que no ens hi vulguin, és que no hi serem”. El president d’SDP va afegir que passi el que passi amb les negociacions amb L’A i el PS, la seva formació presentarà una llista nacional.

SDP DIU QUE L’FMI TAMBÉ SERVEIX PER RESCATAR UNA ENTITAT BANCÀRIA
Jaume Bartumeu també va assegurar ahir que el Fons Monetari Internacional (FMI) pot servir per rescatar entitats bancàries. El màxim dirigent d’SDP va parlar del cas de San Marino, que s’està plantejant la possibilitat de recórrer a l’ens internacional del qual forma part per rescatar un banc.

“Nos­altres anàvem en bona direcció quan ho dèiem i se’ns pretenia desmentir amb mitges veritats que l’FMI no feia aquestes coses”, va afirmar Bartumeu, que també va posar com a exemple el cas de l’Argentina, que ha rebut diners de l’FMI que després s’han destinat a “reflotar” entitats financeres.

“N’hi ha que ens llegim els papers i sabem de què parlem”, va etzibar Bartumeu, que va assegurar que el Govern “no ens acabarà de prendre el pèl per molt que ho intenti”. A més, va criticar “la febre creadora” d’entitats financeres.