SDP denuncia el procediment amb la Llei de transferències

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 2 de Maig de 2018

El portaveu parlamentari d’SDP, Víctor Naudi, ha formulat una pregunta, que el Govern haurà de respondre demà al Consell General, amb relació al procés emprat per l’executiu per modificar “de pressa i corrents” la Llei de transferències per adequar-la a la sentència del Tribunal Constitucional, que va declarar que disposicions essencials del text vulneraven la Carta Magna.

Naudi vol saber per quins motius el Govern no ha convocat el conjunt de les formacions polítiques amb representació al Consell General, juntament amb els comuns i l’executiu, prèviament a l’aprovació de les modificacions adoptades, tal com es va fer fa un any.

Des de la formació s’assenyala que “és ben evident que Toni Martí menysté una vegada més els consellers generals de l’oposició, que van haver d’acudir al Tribunal Constitucional” per “aturar una maniobra inconstitucional que menystenia l’autonomia comunal”.

Naudi no comparteix la manera, “precipitada i fosca amb què Toni Martí pretén modificar la llei per refer-se de la plantofada que li va etzibar el Tribunal Constitucional”.

Des d’SDP es va remarcar que ara el que es vol és esbrinar el perquè de la precipitació en la redacció i tramesa d’un nou text que hauria de “reparar el nyap del text declarat inconstitucional”.