SDP demana per l’encàrrec al bufet Pujadas en el judici BPA

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 4 d'Abril de 2018

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, ha presentat a Sindicatura quatre preguntes dirigides al Govern per esbrinar els termes i l’abast de l’encàrrec professional que l’executiu va encomanar el juny del 2016 a l’advocat Manuel Maria Pujadas perquè presentés una querella en la causa penal oberta per la Batllia, el mes de març del 2015, contra diversos directius de BPA, segons va informar ahir SDP.

Concretament, Naudi pregunta quin és el text de l’acord o acords del consell de ministres mitjançant el qual el Govern va acordar encomanar al lletrat  l’exercici de l’acció penal en la causa ara en judici oral davant el Tribunal de Corts contra directius de BPA, així com quina és la quantia de la provisió a compte d’honoraris i despeses que el Govern ha abonat al Bufet Pujadas fins a la data del 3 d’abril del 2018.

Finalment, les altres dues preguntes s’adrecen a saber si el lletrat percep una quota mensual d’honoraris i la seva quantia, i quin és el cost global estimat de les despeses d’assistència jurídica d’aquell bufet.

En la motivació de les preguntes, Naudi explica que aquell encàrrec “ha tingut ja com a resultat una atípica, estranya i difícil d’entendre compareixença del Govern en la causa penal contra els directius de BPA que se segueix davant el Tribunal de Corts”.

També recorda que la Constitució atribueix al ministeri fiscal la defensa de l’interès general, motiu pel qual considera que no li correspon al Govern assumir les funcions del ministeri fiscal per la via de l’acusació particular.

D’altra banda, el parlamentari de SDP ha presentat una demanda d’informació perquè l’executiu trameti la documentació que justifiqui els acords de Govern que emparen l’encàrrec i la relació dels pagaments d’honoraris abonats des del mes de juny del 2016 fins al mes d’abril del 2018.