SDP vol canvis en la llei qualificada d’immigració

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Març de 2018

El conseller general de l’SDP, Víctor Naudi, va presentar ahir 11 esmenes al projecte de llei que ha de modificar la Llei qualificada d’immigració vigent en l’actualitat.

Entre els canvis suggerits, destaca la proposta d’augmentar de 25 a 28 anys l’edat dels joves que volen dur a terme viatges formatius a Andorra, ja que «la durada d’alguns estudis de grau superior fa que sovint s’obtingui la titulació final superats els 25 anys», va argumentar el conseller progressista.

Naudi insta també a reduir la quota tributària de la taxa per ingrés en centres privats geriàtrics o de cures mèdiques o terapèutiques. Ara se situa en 190,96 euros i el conseller d’SDP proposa que es rebaixi fins a 22,61 euros. «El preu de la quota ha de ser el mínim possible perquè en general es tracta de casos que difícilment tenen altres alternatives», va matisar en la presentació de l’esmena.

D’altra banda, el progressista proposa ampliar el còmput d’hores treballades per setmana de 16 a 20 en el cas dels titulars d’una autorització d’immigració per estudis, ja que «s’adaptaria millor a les necessitats dels estudiants i els permetria poder sufragar més còmodament una part de les despeses de la seva estada al país», va explicar el conseller general.