Naudi acusa Cinca de menystenir la tasca de control de l’oposició

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 19 de Març de 2018

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha fet arribar una carta al síndic general per manifestar la seva “indignació” amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, a qui acusa de menystenir els drets dels parlamentaris  a l’hora de fer la seva tasca de control a l’executiu com s’evidencia en una carta que va trametre al cap de Govern.

En aquella carta, segons explica SDP en un comunicat, el ministre es dirigia a Martí per fer-li arribar una documentació sol·licitada per Naudi i aprofitava per demanar-li que traslladés al síndic la seva “preocupació per l’aparent desproporció entre el volum de documents que podrien representar algunes d’aquestes demandes i la quantitat d’hores que pot suposar preparar-la, amb relació a la informació que pot obtenir de la seva anàlisi el conseller general que l’hagi demanat”.

En aquest sentit, Cinca posava d’exemple la mateixa demanda  feta pel parlamentari de SDP i explicava que la documentació sol·licitada “són milers de folis que ocupen 27 classificadors”. El ministre insistia en les hores de feina que havia suposat recopilar la informació i fer còpies de la documentació, un “esforç possiblement desproporcionat amb relació al valor de la informació aportada, que hauria pogut quedar suplerta i satisfeta per un mostreig”.

Naudi considera que les manifestacions de Cinca “suposen un evident menysteniment de l’article 50 de la Constitució que atribueix al Consell General la competència de controlar l’acció política del Govern, una competència que es recull en l’article 5 del reglament de la cambra parlamentària.

Així, el conseller general de SDP es pregunta qui és un ministre, ja sigui Cinca o qualsevol altre, per “decidir des de la seva alta magistratura que el contingut i abast d’una demanda d’informació suposa una desproporció amb relació a la informació que pot obtenir-ne  el conseller general que l’hagi demanat”.

Naudi, que considera “preocupant” que calgui recordar al Govern que el Consell General “té una activitat constitucionalment i reglamentàriament regulada”, demana al síndic que posi la seva carta en coneixement de la junta de presidents de grup parlamentari, i que trameti al cap de Govern la seva “més ferma repulsa a les manifestacions menystenidores abocades pel ministre de Finances”.