SDP assegura que s’ha de respectar la sobirania

Autor: CLARA JULIÀ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Febrer de 2018

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, va denunciar ahir en una roda de premsa que “s’ha de respectar la sobirania” i preguntat per si donarien suport a Govern en cas de no signar l’acord amb la UE, van respondre que no recolzarien la “irresponsabilitat”.

El conseller general va considerar que les declaracions de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que va expressar que no hi hauria acord amb la UE si aquesta insistia en la fiscalitat, són causades “perquè no s’han tingut en compte les propostes que ha fet SDP” i “contradiuen les anteriors declaracions del Cap de Govern”, que va parlar d’una transitorietat de 30 anys.

El conseller va manifestar que “no hi ha una estratègia clara de negociació” per part del Govern de cara a les negociacions amb la Unió Europea. Segons Naudi, “no sabem qui diu la veritat” i va afegir que “no es poden barrejar els temes fiscals amb les negociacions de la Unió Europea”.

D’altra banda, SDP va aprofitar la roda de premsa per parlar de la manca d’habitatges de lloguer per als ciutadans, assegurant que s’ha convertit en un inconvenient que condiciona els preus del mercat. Naudi va manifestar que aquest fet s’ha accentuat amb l’aprovació de la Llei d’apartaments turístics, “d’alguna forma això ha tret possibilitats al mercat del lloguer” i va apuntar que ens torbem en una situació de preus elevats i escassetat de lloguer.

Per aquest motiu des del partit van proposar incentivar el mercat dels habitatges de lloguer. El secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, va expressar que una de les maneres de fer-ho podria ser “assegurar un rendiment mínim als propietaris” per tal d’evitar acabar en un “cercle viciós” on la gent “hagi de marxar a viure fora”, ja que aleshores disminuiria el consum dins el país.

“Tota aquesta gent que lloga pisos compra aquí”, va expressar el secretari. Miralles va apuntar que una altra de les mesures podria ser, per exemple, que els propietaris tinguessin garanties “per si els llogaters destrossen el pis o deixen de pagar”.

Finalment, Naudi va afegir que l’administració “hauria de posar unes garanties”, i si cal, hauria d’intervenir el mercat, com preveu l’article 32 de la Constitució.