SDP demana més llibertat en la consulta de documents

Autor: JÚLIA HINOJO
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 21 de Febrer de 2018

El conseller general d’SDP,  Víctor Naudi, va lamentar en una roda de premsa les dificultats que està tenint l’oposició per consultar els documents referents a les polèmiques  adjudicacions directes del Govern a l’empresa Spai, propietat del germà del cap de Govern, Toni Martí.

Naudi va criticar la «falta de transparència» en la prohibició de copiar i fotocopiar els informes que la setmana passada el Govern va transmetre a la Fiscalia i al Consell General. El secretari d’organització de la formació, Joan-Marc Miralles, també va trobar «ridícula» l’obligació de posar un vigilant a la sala mentre els consellers consulten els escrits.

«Si posen uns límits a la consulta, aquesta transparència és de façana. No és real», va afirmar Miralles. «Que no estem parlant del secret de la bomba atòmica ni res que afecti la seguretat nacional», va afegir, deixant anar que, si el Govern hi posa «tants problemes», «potser sí que hi ha alguna cosa a amagar».

La documentació inclou un informe relatiu a les adjudicacions del manteniment hardware i software del maquinari IBM, la documentació referent als anys 2014-2017 i la carta d’IBM atestant que Spai és l’única empresa per realitzar a Andorra les operacions tècniques de les quals és responsable IBM.

D’altra banda, Naudi va aprofitar per remarcar la «falta de respecte» del Govern cap als consellers per haver «tirat pel dret» i haver sol·licitat l’ingrés al Fons Monetari Internacional sense el consens de la resta de la comissió. «Ens hauran d’explicar per què hi ha hagut aquesta urgència», va dir.