SDP critica “la poca previsió” amb el crèdit de 3 milions per a l’AREB

Autor: M. S.
Font: BONDIA
Publicat el: 17 de Gener de 2018

Coincidint amb l’admissió a tràmit del projecte de llei de crèdit extraordinari per fer front a l’avenç de fons de prop de 3 milions d’euros perquè l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) pugui fer front a les despeses de les demandes pel cas BPA, Socialdemocràcia i Progrés va carregar contra l’executiu demòcrata per la “poca previsió” i la “manca de respecte al Consell General”.

Així, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, que considera que el crèdit “és un exemple més de la mala gestió”, va lamentar que les partides pressupostàries que serviran per pagar aquestes despeses de l’AREB, que ja “s’haurien pogut incloure en el pressupost del 2018”, siguin de “qüestions necessàries de seguretat”, com les proteccions contra les allaus, canalitzacions de rius i torrents i l’eixamplament de carreteres, entre d’altres.

A més, Naudi va incidir en el fet que part dels diners surtin de retallar en 73.000 euros el suplement de crèdit que tot just  fa un mes va aprovar el ple de la cambra per al projecte de la passarel·la que ha d’unir la plaça del Poble i el Consell General, un fet que “és un pas endavant i un pas enrere, i una falta de respecte als consellers generals”.

Naudi va posar en dubte també la “desorbitada” quantitat que es destina a l’AREB “tenint en compte els honoraris establerts pel Col·legi d’Advocats, així com el fet que “el Govern ho adjudiqui a persones propers políticament”.

Per la seva part, el secretari d’organització de la formació, Joan Marc Miralles, que va criticar que l’avenç de fons s’hagués fet el 27 de desembre en ple període nadalenc, va lamentar que “no hi hagi problemes” per trobar tres milions d’euros per “pagar factures de l’AREB” i, en canvi, no hi hagi voluntat política per a altres aspectes més necessaris per als ciutadans, com pot ser “la famosa unitat de radioteràpia” o disposar de més personal a Urgències i evitar les queixes dels treballadors que “han de fer torns delirants i el servei se’n ressent”.

El canvi del reglament de la cambra, “més urgent”

“El que ha passat al Consell General és la prova  que el reglament de la cambra s’ha de reformar amb urgència”. Així de contundent es va mostrar el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles,  que va incidir que “no es pot tornar a repetir” una situació com l’actual ni tampoc “que hi hagi una altra vegada un grup mixt de deu consellers”.

En aquesta línia, Miralles, que va recordar que la modificació del reglament es va plantejar a l’inici de l’anterior legislatura i que “amb el mateix síndic la proposta no ha arribat fins al final del 2017, és a dir, més de sis anys després, va posar damunt la taula l’opció que es permetin grups de “dos consellers”.