Activem campanyes de prevenció per al jovent

Autor: SANDRA CANO
Font: BONDIA
Publicat el: 15 de Novembre de 2017

És alarmant la relació del jovent amb el tabaquisme, l’alcohol i les drogues. Sobta, quan vas al cinema els caps de setmana, la gran quantitat de canalla que trobes fumant a la porta d’un conegut centre comercial. Són nenes i nens d’entre 12 i 16 anys.

Ens hauria de preocupar la facilitat que tenen per poder comprar-ho.

Sovint es fan festes destinades a la joventut i l’endemà ens esgarrifen alguns titulars als mitjans de comunicació. En una ocasió, es mencionava una nena de 12 anys amb un coma etílic per una gran ingesta d’alcohol.

Qui en té la responsabilitat finalment?

Els pares que deixen que els seus fills vagin a aquestes festes? Són festes que al cap i la fi estan pensades i destinades per a nens i nenes d’aquestes edats.

És responsabilitat dels organitzadors?

O bé és responsabilitat de qui ha venut l’alcohol a aquests menors?

Si ens aturem a pensar-hi , ens adonarem que sovint som testimonis que a menors els venen llaunes de cervesa en supermercats i no es demana cap document d’identitat per comprovar quina edat té el jove client.

Entenc que amb el tabac passa el mateix.

Un altre greu problema que als pares ens preocupa són les drogues a les portes dels centres escolars. Llegim en premsa que es fan batudes amb quantitats alarmants requisades. Hem de felicitar la policia per la seva feina. Però al cap d’uns dies tornen a aparèixer vora de les escoles els petits traficants.

Ha començat ja fa dies el curs escolar i es troben a faltar més campanyes de prevenció, per part de l’administració. Calen actuacions de prevenció i informatives de forma més continuada. Cal ajudar els menors a prendre consciència de quins són els riscos i les conseqüències de consumir drogues, del que comporta l’alcoholisme i de quines conseqüències té el tabac en el seu organisme.

La preocupació entre els pares va en augment. La feina que es fa a casa amb els fills és difícil quan tenen a la porta de l’escola o en activitats de lleure una temptació que per a ells és un caramel.

Es troba a faltar una campanya més activa al comerç per evitar la venda de tabac i alcohol a menors.

Al capdavall només es tracta de complir la llei.