BONDIA - 9 NOV., 2017 - SANDRA CANO

L’associacionisme a Encamp

M’agradaria fer una referència a la importància de les associacions. Entitats que apleguen persones que s’uneixen per una mateixa causa, i busquen entre tots la manera de poder arribar a la gent, sense cap ànim de lucre personal.

A Encamp tenim l’Associació d’Empreses d’Encamp (AEE), mitjançant la qual emprenedors de la parròquia després de constatar que el comerç cada vegada va minvant i que el Comú no destina prou recursos per a donar-hi suport, van decidir donar des de la iniciativa privada una forta embranzida a la promoció de l’activitat comercial.

L’entitat està presidida per Laurence Caragel, un jardiner encampadà, i Carmen Comas, propietària de la Tendeta, un emblemàtic establiment a la parròquia de punt i manualitats, i compta amb un bon equip.

Fa uns anys van iniciar un projecte nou que a poc a poc comença a donar fruit: el mercat d’Encamp del dissabte, així com el de Nadal.

Cada vegada és més conegut, però, que la feina que hi ha darrere és dura. No tots els dissabtes el temps els acompanya, però, forts i ferms, amb pocs recursos i justos d’ajuda, han aconseguit donar importància i presència al comerç de proximitat. Així, fer una passejada els dissabtes al matí per la parròquia ha esdevingut, a més d’entretingut, productiu.

Fomentar les compres a la vila d’Encamp és un mèrit només seu. Amb molt d’enginy i constància estan aconseguint que un projecte difícil com és mantenir un mercat comenci a ser quelcom que la gent del poble veu com a propi.

De ben segur que agrairien més ajuda perquè es fes més publicitat fora de la parròquia i el mercat d’Encamp fos més conegut.

Productes típics i de primera qualitat a bon preu és un bon reclam. Cada setmana ens sorprenen amb diverses activitats distretes: màgia, arrossades, rifes, cupons, esmorzars…

Fins i tot sorprèn agradablement la bona organització que tenen i el bon ambient que es respira entre ells.

Són una gran família que, sense cap retribució, hi deixen hores de feina, muntant i desmuntant cada dissabte les parades, passant fred i patint la calor.

Fan servir l’enginy per aconseguir més associats i més diners a través de rifes i venda de participacions per Nadal.

Realment fan una cursa de fons, perquè creuen en els seus negocis i busquen la manera que es coneguin fora de la parròquia.

Per aquest motiu, cal felicitar aquesta associació de comerciants d’Encamp per la lluita diària que fan per mantenir el comerç de proximitat viu.

Convindria tanmateix que poguessin tenir molts més recursos i una mica més de suport de l’administració comunal, que podria invertir en publicitat fora de la parròquia, per afavorir la vinguda de més visitants els dissabtes a Encamp.

Comparteix :
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Email
  • Print