EL PERIÒDIC D'ANDORRA - 11 OCT., 2017 - M. A. / L. R

SDP veu intencions electorals al canvi de rumb de la reforma

La davallada de vots per a DA que podria suposar no fer cas a les demandes dels sindicats a menys de dos anys de les eleccions seria el motiu per flexibilitzar les reformes de la Llei de Funció Pública, segons va dir ahir Joan Marc Miralles, secretari d’SDP.

Per al socialdemòcrata «era impossible fer aquesta modificació sense els sindicats a pocs mesos de les eleccions». Així, la sobtada obertura a tocar punts que, a priori, s’havien considerat estructurals «respon al nombre de vots de funcionaris que es perdrien».

Cal recordar que la gran majoria de funcionaris són andorrans i que, un perjudici sobre aquest col·lectiu repercutiria en un gens menyspereable número de vots que es posarien en dubte.

Per a SDP, aquesta manera d’actuar «respon al tacticisme amb què actua el Govern, que no respon a cap estratègia d’Estat amb la intenció de millorar el país. Respecte a les condicions amb que es treballa per aportar idees a la reforma, des d’SDP es va recordar que el material que el Govern facilita «és sovint una presentació de Powerpoint. Aquest és l’escenari».

Actitud positiva/ De la seva banda, des del PS, Rosa Gili, va assegurar: «A manca d’haver vist el total de la llei, em sembla positiu que no tanquin la porta i que s’obri el diàleg».

Gili va reconèixer que desconeixia «el motiu del canvi de rumb» però va estar satisfeta de que cap de les parts «s’enroquin en les seves posicions». Respecte a la possibilitat de crear un òrgan vinculant entre sindicats i Govern per acabar d’ajustar la Llei, Gili es va mostrar prudent ja que considera que «caldria estudiar-ho punt a punt i és normal que el Govern es pugui reservar algunes potestats».

Comparteix :
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Email
  • Print