Bartumeu participa a la refundació del PS francès

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 3 d'Octubre de 2017

L’excap de Govern Jaume Bartumeu va participar ahir en una de les trobades organitzades pel Partit Socialista (PS) francès per a la refundació del partit. L’actual president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va ser cap de l’Executiu amb el PS andorrà i va aportar la seva experiència durant la seva intervenció.

Bartumeu va recordar que l’any 2009 va esdevenir cap de Govern «amb el suport de la meitat dels consellers –14 de 28– i va començar una oposició de la dreta molt dura, sostinguda pel sector bancari, que no volia una evolució ràpida cap a la transparència de l’activitat financera».

Tres mesos després d’arribar a l’Executiu, el PS va patir la primera fractura interna. Bartumeu va explicar als socialistes francesos que com que no tenien la majoria al Parlament havien de negociar i buscar pactes, i això no es va entendre.

El progressista va assegurar que l’esquerra no podia morir i es va constituir SDP, partit que acaba de refundar-se per «incorporar la resposta progressista de l’esquerra socialdemòcrata».