Comunicat de premsa relatiu a la solidaritat amb els catalans que veuen trepitjats els drets fonamentals

Autor:
Font:
Publicat el: 1 d'Octubre de 2017

SDP insta el Govern a rebutjar l’actuació de les forces de l’ordre contra la ciutadania catalana

Davant els esdeveniments que s’estan desenvolupant en el dia d’avui a Catalunya, SDP vol manifestar públicament i fermament la seva reprovació dels comportaments injustificables de les forces de l’ordre públic espanyoles que s’estan reproduint en diverses escoles, ajuntaments i centres cívics catalans.

Ciutadanes i ciutadans que només volien expressar lliurement i pacíficament la seva opinió i votar en el referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya han patit maltractes i agressions que suposen un atemptat a les llibertats fonamentals que tant Espanya com Andorra, han de respectar en la seva condició d’estats membres del Consell d’Europa.

El dijous 21 de setembre el president d’SDP ja va fer unes declaracions als mitjans de comunicació d’Andorra en les quals va expressar clarament que, sense entrar a posicionar-se a favor o en contra de la independència, els progressistes han de defensar els drets fonamentals com la llibertat d’expressió, d’opinió, d’associació o de manifestació i va lamentar que la situació li recordava el que ell va viure als anys 70.

El que hem vist avui a Catalunya no és admissible. Com ha declarat l’exconsellera socialista de la Generalitat Montserrat Tura, no hi ha justificació possible per comportaments com aquests. Cap! I no és possible passar-hi de puntetes.

SDP no vol situar-se en l’ambigüitat ni en l’equidistància que intenta exhibir, sense cap mena de credibilitat, el cap de Govern Toni Martí i el Govern de DA. Davant de la violència, vingui d’on vingui, no hi pot haver ni indiferència ni equidistància, només pot haver-hi una posició radical de denúncia en un estat de Dret com Andorra.

En conseqüència manifestem públicament el nostre rebuig a les actuacions, totalment desproporcionades de la força pública espanyola i dels seus comandaments –amb agressions a padrines i adolescents– i reiterem el suport dels progressistes andorrans a les ciutadanes i ciutadans que s’estan veient reprimits i impedits d’exercir els seus drets polítics fonamentals.

SDP insta el Govern d’Andorra a manifestar també públicament el seu rebuig davant unes actuacions que cap demòcrata pot acceptar.

Andorra la Vella, 1 d’octubre del 2017

 

(Aquí us podeu descarregar el comunicat en versió pdf)