DIARI D'ANDORRA - 13 SET., 2017 - G. DEL CASTILLO

Bartumeu demana a Ld’A que no “beneeixi” la reforma

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, va instar ahir el grup liberal a no “beneir” la reforma de la llei de transferències i competències i a no permetre a la “piconadora de DA” aprovar uns textos que tenen una “inconstitucionalitat manifesta”. Va reclamar que s’apliqui el “seny” i s’aturi la tramitació dels dos textos per evitar una “barbaritat”.

Així ho va assegurar en una roda de premsa en què va estar acompanyat pel conseller general d’SDP Víctor Naudi i el conseller lauredià per la mateixa formació Josep Roig, per donar el seu parer sobre l’informe de la reforma comunal elaborat per l’exmagistrat del TC Miguel Ángel Aparicio i per presentar les esmenes de la formació als dos projectes de llei. “Toni Martí no va votar la Constitució i en tota la seva acció política es nota que no ho va fer, que no la coneix i que la vol subvertir”, va indicar l’excap de Govern.

Bartumeu va comparar la reforma amb una capsa de galetes feta a mida a les particularitats de cada parròquia, fet que no respecta el criteri de “proporcionalitat” que emana de la Constitució.

Naudi va explicar que ha presentat onze esmenes a la modificació de la llei de competències i setze a la de transferències. Entre les esmenes destaca la que canvia els 55 milions d’euros a transferir de Govern a comuns al fet que els diners siguin el 15% dels ingressos cor rents de l’Estat i evitar així “arbitrarietat”.

D’altra banda, Roig, conseller de la majoria, va justificar l’informe que va demanar el comú de Sant Julià de Lòria perquè tenia el suport de tots els consellers i va recordar que s’ha fet amb la voluntat de posar-lo en coneixement dels grups parlamentaris perquè el tinguin en compte a l’hora de debatre els textos. Va assenyalar que en el cas de Sant Julià el comú mai va dir que n’era favorable.

Comparteix :
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Email
  • Print