SDP pregunta per l’atenció psiquiàtrica als menors d’edat

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 11 de Setembre de 2017

Víctor Naudi, conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), ha presentat una bateria de sis preguntes al Govern en relació amb l’atenció psiquiàtrica prestada als menors per part del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). 

En la motivació de les preguntes, Naudi fa referència a unes manifestacions del director general del SAAS, Josep Maria Piqué, i del director assistencial de la institució, Joan Martínez Benazet, sobre la cartera de serveis i la reorganització d’alguns serveis hospitalaris.

En aquest sentit, Socialdemocràcia i Progrés manifesta en el text la seva preocupació per l’atenció psiquiàtrica als pacients menors d’edat i pregunta al Govern quina és la quantitat de llits disponibles en l’estructura hospitalària del SAAS destinada a menors d’edat, i quina és la mitjana anual de pacients menors d’edat entre els anys 2012 i el 2016.

Per altra banda, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés també pregunta per l’existència de protocols en el cas que no hi hagi llits suficients, quants metges especialistes en psiquiatria infantil es destinen actualment a l’atenció hospitalària i quines són les previsions del SAAS pel que fa a l’àrea de psiquiatria infantil. El Govern haurà de respondre per escrit a aquestes preguntes entrades pel conseller general Víctor Naudi.