El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, ha presentat tretze esmenes al projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada del Codi Penal, entre les quals una d’encaminada a suprimir el nou redactat que la majoria de DA vol introduir al Codi de procediment penal per permetre les escoltes telefòniques de manera generalitzada.

La formació considera que la possibilitat d’intervenir les comunicacions en la investigació de qualsevol delicte “és desproporcionada” i a la vegada “contrària a la doctrina assentada pel Tribunal Europeu de Drets Humans”. Per això, Naudi aposta per mantenir el text actual, que circumscriu la possibilitat d’intervenir les comunicacions als delictes majors i als menors de corrupció i tràfic d’influuències.

D’altra banda, des de la formació, que també esmena la proposta de l’executiu en relació amb el delicte de contraban i el de frau fiscal, es presenta una esmena per garantir “el respecte al principi que no es pot jutjar a algú dues vegades per la mateixa infracció i tancar la possibilitat d’una jurisdicció de revisió retroactiva”.

Així mateix, SDP proposa un text alternatiu al plantejat per l’executiu per modificar l’article 87 del Codi de procediment penal. En aquest sentit, la formació assegura que el text proposat vulnera la doctrina del Tribunal Europeu de Drets Humans pel que fa a la necessitat de motivació de les peticions d’informació i la necessitat de tutela del secret de les professions jurídiques.

I és que Socialdemocràcia i Progrés considera “inadmissible” que el Govern, al marge de “donar legitimació al fiscal per poder sol·licitar informació sense previ acord del batlle, introdueixi subreptíciament la dispensa de motivació”.

Comparteix :
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Email
  • Print