SDP reitera que Jover “aporti proves” perquè la seva activitat “quedi clara”

Autor: M. F.
Font: ARA
Publicat el: 21 de Desembre de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) espera que el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, “reflexioni sobre la seva actitud” i aquesta sigui més “positiva” davant les demandes de transparència que la formació ha posat sobre la taula.

D’aquesta manera, i davant les manifestacions del ministre la setmana passada afirmant que “no hem de caure en la pornografia de demostrar cada dos per tres la legalitat de les nostres accions”, el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles ha destacat que l’única cosa que reclamen “és transparència” i que això hauria de ser una cosa natural a Andorra i, de fet, ha conclòs que és “un exercici pendent”.

D’aquesta manera, han exposat que “reiteren” la demanda que “aporti proves” que la seva activitat professional no ha suposat cap incompatibilitat a la Llei de Govern i que això “quedi clar” per a tothom.

Des d’SDP també han volgut valorar la sessió de Consell General de la setmana passada, lamentant la manca de previsió que està mostrant el Govern a l’hora de proveir places com es pot comprovar, han dit, en el cas del Departament d’Estadística. Han reiterat que els càrrecs directius siguin ocupats per persones de nacionalitat andorrana i que des del Govern es fomenti molt més la formació perquè aquests càrrecs de responsabilitat pugui ser proveïts, a la llarga, per persones del país.

Quant al lloguer per a les noves oficines d’Andorra Telecom el conseller d’SDP, Víctor Naudi, ha manifestat que “hi insistiran” a través d’una demanda d’informació ja que considera que hi ha hagut “una certa precipitació”.

Pel que fa a la compareixença del ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, al davant de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient, Miralles ha destacat que és “l’admissió del fracàs de la política sanitària del Govern de DA”, ja que ara com ara encara no es veuen mesures que materialitzin la reforma sanitària i pel desgavell que creuen que hi ha al SAAS.

I quant a les propostes de noves fórmules de finançament, han destacat que “el que s’ha de fer és frenar la despesa”.