SDP vol que Jover mostri “proves materials” per demostrar que no ha infringit la llei

Autor: F. A.
Font: ARA
Publicat el: 14 de Desembre de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) demana “transparència” al Govern i al ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, per les informacions aparegudes sobre la seva suposada incompatibilitat en el càrrec públic amb el d’administrador únic d’una societat.

“Si coincideix en el temps que és administrador únic d’una societat mentre és ministre, ens queda el dubte de si percep una remuneració per aquest càrrec”, ha explicat aquest dimarts el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, qui ha demanat a Jover que aporti “proves materials: comptes de la societat, cotitzacions, liquidacions d’impostos… per confirmar i deixar clar davant de tothom que no hi ha cap incompatibilitat amb els dos càrrecs i que no ha vulnerat la Llei”.

SDP considera que els ministres “haurien de fer una declaració de béns i patrimoni quan juren el càrrec” perquè seria, ha afegit Miralles, “una qüestió d’ètica i estètica, a més d’evitar aquestes polèmiques”. “Abans de les eleccions es parlava molt de la legislatura de la transparència, però no la veiem per enlloc”, ha observat el socialdemòcrata. SDP ha recordat els casos de l’exconsellera Mateu i l’exministre Alcobé, “que també van començar negant les informacions aparegudes i van acabar com van acabar”.

Els socialdemòcrates han demanat al grup majoritari al Consell General que els “deixi fer la tasca d’oposició” que els pertoca, “d’esclarir situacions”. “Veus properes a DA ens recriminen que demanem explicacions i fins i tot el ministre Jover anava fins fa poc donant lliçons de moral, però el que volem és que ens deixin fer la nostra feina i que ens facin sortir de dubtes”, ha valorat el conseller general d’SDP, Víctor Naudi.

“Avui m’ha parat molta gent pel carrer per preguntar-me pel cas d’aquest ministre, perquè la gent està preocupada per si els ministres compleixen o no la llei, per això la nostra tasca és demanar la màxima informació, si calléssim no estaríem fent la nostra feina, sinó deixant de banda una de les nostres tasques fonamentals que és controlar l’acció de govern”, ha argumentat Miralles.

SDP no descarta entrar, hauria de ser abans d’aquest dimecres, una pregunta al Consell General per reclamar explicacions sobre el cas. De la mateixa manera, “si no ens resolen els dubtes”, els socialdemòcrates tampoc tanquen la porta a demanar la dimissió del responsable de la cartera d’Educació i Ensenyament Superior.