SDP lamenta la “manca de transparència” de Saboya sobre l’acord d’associació

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 5 de Desembre de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va dur a terme el cap de setmana una sessió de treball a l’entorn del que hauria de ser un bon acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea (UE).

La jornada es va articular a partir d’una intervenció del professor d’economia Joan Clavera, que assessora la formació en l’àmbit en les relacions amb la Unió Europea. En especial es va fer esment de les relacions amb els veïns del nord i del sud en l’àmbit del camí cap a un nou embrancament amb la Unió Europea, i els objectius a assolir en un acord Unió Europea-Andorra van ser àmpliament debatuts, segons un comunicat del partit.

 El conseller general i portaveu parlamentari d’SDP, Víctor Naudi, va fer una intervenció en relació a la informació tramesa pel Govern al Consell General en el marc del procés de negociació, en què va lamentar “la manca de transparència amb la qual el ministre Gilbert Saboya porta les relacions amb la comissió de Política Exterior del Consell General”.

Aquesta sessió de treball, que va servir per aclarir dubtes i plantejar propostes d’explicació pública de les conseqüències d’un acostament a la Unió Europea, va permetre també refermar la voluntat dels progressistes d’avançar cap a l’estabilitat d’una bona associació amb Europa. “Un camí en què SDP pensa continuar treballant des de la responsabilitat i la seriositat, la qual cosa exclou tant el seguidisme com l’aplaudiment fàcil a una acció de govern que ens sembla erràtica i mal preparada”, segons es podia llegir al comunicat.