SDP esmena la Llei del Cos Penitenciari i defensa el dret de vaga

Autor:
Font: ARA
Publicat el: 29 de Novembre de 2016

La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Sílvia Bonet Perot ha presentat quinze esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei del Cos Penitenciari. Entre altres qüestions, es defensa la supressió de l’apartat 2 de l’article 52 en considerar que el dret de vaga és un dret constitucional i s’ha de poder exercir garantint, òbviament, els serveis mínims que permetin el funcionament de la institució.

En les motivacions per presentar les esmenes, des d’SDP posen en relleu que el text, tal com està redactat “introdueix subreptíciament la possibilitat que la direcció del Cos Penitenciari pogués ser assumida per una persona que no fos titular de la nacionalitat andorrana”. Així, defensen que el càrrec de direcció ha de ser assumit per una persona de nacionalitat andorrana.

SDP tampoc veu “raonable que l’article 37 del projecte de llei estableixi que els membres del cos hagin de fer-se càrrec de despeses de formació obligatòria”.

Una altra esmena va dirigida a mantenir la mateixa base retributiva existent a la llei vigent actualitzant els conceptes. I, finalment, una altra esmena s’adreça a modificar la disposició transitòria segona del projecte i es motiva en el fet que la consellera general d’SDP entén que malgrat s’imposi una sanció ferma en el cas de delicte “no es pot retirar retroactivament la capitalització que s’hagi fet per a la jubilació”.