SDP diu que DA fa un “ridícul majúscul” amb la reforma de la Funció Pública

Autor: F. A.
Font: ARA
Publicat el: 23 de Novembre de 2016

Socialdemocràcia i Progrés no s’explica com, després de sis anys de Govern de Demòcrates per Andorra, a dia d’avui s’estigui discutint sobre qui serà el ministre que pilotarà la reforma de la Llei de la Funció Pública, en comptes de parlar sobre quins seran els canvis legislatius. “És això el que ens importa ara? Aquesta reforma ja no és una qüestió de si hi ha ministre o no hi ha ministre, és de ficar-s’hi”, ha exclamat aquest dimecres el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles. “Al cap de sis anys de Govern, que aquesta reforma pengi del fil d’un nom, em sembla que DA està fent un ridícul majúscul i és un fracàs personal del cap de Govern”, ha etzibat el dirigent.

“Més enllà de les persones, la reforma de la Funció Pública la duien -DA- al programa al 2011 com a tema inajornable, però estem a finals de 2016 i encara estem discutint sobre la persona que ha de pilotar aquesta reforma”, ha manifestat Miralles, qui ha recordat que dins el Ministeri “hi ha un secretari d’Estat de Funció Pública que segueix funcionant”. “Que en aquesta reforma el més calent sigui a l’aigüera i encara es discuteixi el nom del ministre, ja està bé”, ha ironitzat.

Conviden JxS a iniciar accions per retirar la moció catalana

Pel que fa a la possible moció de rebuig a les resolucions aprovades pel parlament de Catalunya, que consideren Andorra un paradís fiscal, en espera que el cap de Govern, Toni Martí, parli amb el president català, Carles Puigdemont, SDP considera que la moció catalana “no és acceptable, però cal respectar la sobirania del parlament català”. En qualsevol cas, “respondre amb un contraatac o amb una contramoció no es correspon”, ha dit el conseller general, Víctor Naudi.

“Hem vist que alguns parlamentaris de Junts pel Sí han dit que es van equivocar, potser els correspondria a ells iniciar les accions per retirar les mocions”, ha considerat Miralles, per afegir que “no toca entrar en una guerra de mocions i contramocions”.

Laments pel rebuig a la proposta sobre la jubilació de persones discapacitades

SDP “lamenta” que de les tres propostes de resolució que va presentar el grup al Consell General, dues van tenir acceptació, però es va rebutjar la que consideren “més important”, que instava a crear un grup de treball entre representants de totes les forces polítiques, del Govern i del personal de la CASS, per analitzar la problemàtica de la jubilació per a persones discapacitades. “Aquest col·lectiu no arriba, en el millor dels casos, als 760 euros, quantitat que no arriba als mínims desitjables”, ha manifestat Víctor Naudi, per a qui el rebuig de la proposta demostra la “manca de sensibilitat” de Demòcrates per Andorra.