Bartumeu participa a Tolosa en un seminari sobre el desenvolupament del Sud-oest europeu

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 7 de Novembre de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, va participar divendres a Tolosa en una trobada organitzada pel grup del Partit dels Socialistes Europeus (PSE) de l’Alta Garona per debatre sobre la problemàtica de les zones de muntanya del sud-oest europeu, és a dir dels Pirineus, pel que fa als transports ferroviaris i a les vies de comunicació.

En la seva intervenció, Bartumeu va recordar la voluntat del Govern que va encapçalar de reforçar l’embrancament amb Europa buscant una bona entesa i col·laboració amb les institucions representatives d’una banda i l’altra dels Pirineus.

La preocupació de tots els intervinents anava en la direcció d’aconseguir una millor “permeabilització” de les vies d’encreuament dels Pirineus tant per carretera com per la via ferroviària. Preocupació que va en la línia d’aconseguir un desenvolupament sostenible de les zones de muntanya a partir de tres pilars, com són l’econòmic, el social i l’ecològic.

La reunió de Tolosa segueix la línia encetada el 2013 en la Festa d’Europa a Tourreilles i en la trobada del juny passat a Luchon, en les quals Bartumeu va tenir una participació activa.