Si Alcobé no plega la llei ja no serà igual per a tothom

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 19 d'Octubre de 2016

Cada dia que passa amb la presència del ministre Jordi Alcobé al Govern s’esmicola la credibilitat de l’executiu demòcrata, que ja fa dies que està en dubte, es posa en qüestió el lideratge d’un cap de Govern, Antoni Martí, que és incapaç de prendre una decisió fins i tot quan un membre del seu gabinet incompleix la llei, i també es deterioren els fonaments de la nostra Constitució.

Mentrestant el Govern i tota la cúpula de Demòcrates per Andorra continuen obsessionats a denunciar conspiracions mediàtiques i atacs dels partits de l’oposició, que asseguren que persegueixen desgastar-los. Però fins ara hi ha uns fets molt clars que no admeten cap interpretació.

El ministre Alcobé ha reconegut que va fer treballs per a una entitat privada quan ja era ministre. L’article 4 de la Llei del Govern diu clarament que els membres del Govern no poden exercir activitats remunerades, siguin mercantils, industrials o professionals. Ergo el ministre incompleix la legislació i, encara més greu, Martí hi dóna el vistiplau.

¿Que no hem de complir la llei tots? L’article 6 de la Constitució diu que “totes les persones són iguals davant la llei”.

Ara, però, segons DA això ja no serà així, almenys mentre Alcobé continuï a l’executiu.