SDP insisteix en l’error que és obrir l’INAF als no andorrans

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 12 d'Octubre de 2016

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va lamentar ahir que el Consell General hagi rebutjat l’esmena a la totalitat contra la reforma de la Llei de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i que un cop aprovada pel parlament permetrà que tant la direcció general de l’ens com el consell d’administració (no el president) el puguin ocupar persones que no tinguin la nacionalitat andor­rana.

Va parlar de problemes jurídics en la modificació. “Es tracta d’una entitat de dret públic que és l’autoritat del sistema financer i que té capacitat sancionadora”, va indicar, per recordar que el fet que “el seu director sigui estranger pot comportar que no es respecti l’article 25 de la Constitució que diu que els alts càrrecs han de ser andorrans”.

També es va referir a problemes d’imatge. “És un missatge equivocat per als nostres joves que es poden sentir rebutjats i per la comunitat internacional perquè és com si es demostrés que cal anar a buscar fora uns experts que no hi ha al país”, va afegir.

I fins i tot va insinuar que dar­rere del fet que s’argumenti que es fa per la necessitat de buscar els càrrecs molt competents, potser és que ja “hi ha una persona predestinada a assumir aquest càrrec”.

Naudi va insistir que DA continua “hispanitzant” càrrecs públics importants i que hi ha “una deriva i un desequilibri institucional cap al sud”.

D’altra banda, el Butlletí del Consell General va publicar ahir l’informe de la ponència i de la comissió legislativa de Finances respecte al projecte de llei de modificació de la Llei de l’INAF. Les sis esmenes presentades pel grup liberal, inclosa la que volia eliminar la possibilitat d’ocupar càr­recs a no andorrans, no han estat aprovades.