Jaume Bartumeu participa en un col·loqui sobre François Mitterrand

Autor: REDACCIÓ
Font: FÒRUM
Publicat el: 6 d'Octubre de 2016

El president d’SDP ha estat a París el dimarts 4 i el dimecres 5 d’octubre per participar al col·loqui “François Mitterrand et le monde. La diplomatie mitterrandienne 1981-1995”.

El col·loqui està organitzat per l’Institut François Mitterrand i la Fondation Jean-Jaurès i es reuneix a la seu del ministeri dels afers estrangers de França. Hi participen especialistes i protagonistes dels mandats del que fou president de la república en els anys 1981 a 1995.

Entre els protagonistes especialment convidats hi ha Jacques Attali, Jean-Louis Bianco, Régis Debray, Élisabeth Guigou, Jean Musitelli, Henri Nallet, Christian Sautter, Jean-Claude Trichet i Hubert Vedrine.

El ministre d’afers estrangers i del desenvolupament internacional, Jean-Marc Aurault va obrir el col·loqui ahir al matí. Adjunt s’acompanya el programa dels debats.

Durant els seus dos mandats presidencials, de 1981 a 1995, François Mitterrand, en la seva qualitat de President de la República va dirigir la diplomàcia francesa, fixant les grans línies d’actuació i representant França al més alt nivell.

Les diferents taules rodones han servit per analitzar i debatre els grans eixos d’aquella política exterior, des de les conseqüències de la desaparició de la Unió Soviètica, passant per l’acció europea i els grans afers mundials.

Durant aquests dos dies Jaume Bartumeu ha aprofitat l’estada a París per mantenir diversos contactes polítics per a explicar la situació andorrana i les perspectives de la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea.