Bartumeu participa a París en un col·loqui d’homenatge a Michel Rocard

Autor: REDACCIÓ
Font: FÒRUM.AD
Publicat el: 16 de Setembre de 2016

Jaume Bartumeu ha participat aquest dijous 15 de setembre a un col·loqui organitzat per la Fondation Jean-Jaurès a l’entorn de la figura del polític socialista Michel Rocard que va morir el passat mes de juliol. Michel Rocard ha deixat una forta empremta en la història de l’esquerra i de la vida política francesa.

El president d’SDP mantenia una bona relació amb Michel Rocard des de feia anys i ja s’havia reunit amb ell a París l’any 1991 quan era ministre de Finances, Comerç i Indústria del govern que presidia Òscar Ribas, per parlar de l’acostament d’Andorra a Europa.

El col·loqui s’ha celebrat de les 14h fins a les 18h a la Sala Victor Hugo de l’Assemblea Nacional francesa, amb la participació de nombrosos dirigents socialistes i socialdemòcrates tant francesos com d’altres països europeus.

Abans d’iniciar-se el col·loqui Jaume Bartumeu ha saludat Silvie Hubac, tresorera de la fundació Michel Rocard, que fou la primera representant personal del Copríncep Francès, François Hollande.

El primer ministre francès, Manuel Valls, n’ha fet la cloenda.

Abans del discurs de Manuel Valls el punt fort de la jornada ha estat un interessant debat sobre el pensament i l’acció de Michel Rocard amb personalitats que havien treballat amb ell o l’havien conegut en moments claus de la seva política.