SDP pregunta al Govern pel cost d’unes ulleres de visió nocturna

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Juliol de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va entrar divendres quatre preguntes al Consell General perquè el Govern expliqui per escrit perquè el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) s’ha gastat 127.942 euros en unes ulleres de visió nocturna per a l’helicòpter.

Segons va exposar la consellera general, Sílvia Bonet, des d’SDP no entenen «la necessitat d’aquest dispostiu en l’àmbit hospitalari», així com que «el SAAS hagi hagut d’afrontar una despesa d’aquesta magnitud» tenint en compte que «no disposa d’un helicòpter en propietat, sinó que aquest transport es porta a terme sota un contracte de prestació de serveis».

Bonet va manifestar que la demanda d’informació té com a objectiu mantenir un «exhaustiu» seguiment sobre les despeses que es desenvolupen en l’àmbit sanitari, així com que «aquestes despeses siguin fruit d’una planificació i donin resposta a una necessitat real de la població».

Concretament, la consellera demana quin ha estat el procediment de compra d’aquestes ulleres de visió nocturna d’helicòpter i sota quina justificació. En segon lloc, pregunta quina quantitat de trasllats nocturns amb helicòpter s’han realitzat durant els últims cinc anys i, després, per què el SAAS ha d’assumir la compra d’aquest material. Finalment, Bonet demana amb quina empresa té el SAAS contractat el servei de l’helicòpter.