SDP no entén l’augment de les primes al personal del SAAS

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 21 de Juliol de 2016

Sílvia Bonet, consellera general d’SDP, ha formulat quatre preguntes al Govern amb la finalitat de conèixer el motiu de l’increment de la despesa en hores extres i primes de festius del personal contractual del SAAS pel que fa al primer trimestre de 2016.

La consellera general d’SDP, que ha analitzat la liquidació pressupostària del primer trimestre de l’any 2016 del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), creu injustificats els augments no planificats que provoquen increments importants en hores extraordinàries.

Sílvia Bonet considera que els recursos sanitaris han d’estar planificats d’una manera responsable i sostenible, i que no hi ha marge per a dur-los a terme si no es disposa de la dotació econòmica necessària que els justifiqui. Així doncs, creu que cal un seguiment més acurat dels diners públics per aconseguir que el finançament sanitari vagi destinat a cobrir les necessitats de les persones i estigui correctament planificat per les característiques del país.

Per això ha presentat un conjunt de quatre preguntes concretes al Govern amb la finalitat de saber amb més detall quines són les categories professionals a les quals s’han pagat primes durant el primer trimestre de l’any, quina quantitat ha rebut cada professional en funció de la seva categoria, del servei o departament, quina ha estat l’activitat en concret que justifica aquestes hores extraordinàries, i per últim, quines són les accions que es pensen desenvolupar.