Bartumeu carrega contra el Govern per «ineficiència»

Autor:
Font: PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Juliol de 2016

Els cinc anys de legislatura d’Antoni Martí han estat de tal «ineficiència» que únicament han acabat «degradant la qualitat dels serveis públics essencials». És la idea fonamental que s’extreu de la darrera aparició pública de l’excap del Govern, Jaume Bartumeu, i que traslladava als afiliats del partit Socialdemòcrata Progressista que assistien al darrer congrés nacional del partit.

En resum, el president de la formació carregava contra una gestió administrativa deficient que ha conduït el país cap a una situació molt pitjor de la que ell mateix deixava en ser succeït per Martí el 2011.

«Resultats concrets». És el que el màxim representant del Partit Socialdemòcrata i Progressista (SDP) troba a faltar del mandat demòcrata i així ho va fer constatar davant dels seus seguidors, en una intervenció on carregava contra el «Govern de Toni Martí» per «la ineficiència» de la seva «acció».

Bartumeu va desglossar a través del seu parlament els nombrosos punts en què major distanciament presenta respecte dels taronges, destacant en primer lloc la falta de «debats» i al·ludint així indirectament a la falta de resposta per part del cap de Govern a la invitació del socialdemòcrata a mantenir un intercanvi públic.

EMPITJORAMENT DE LA SITUACIÓ/ Jaume Bartumeu va atribuir, a través de la presentació del congrés progressista, el «desencís» i la «desconfiança» en què es troben els residents al «pitjor [Govern] que mai no havia tingut Andorra» i que ha conduït al degradament de «la qualitat dels serveis públics essencials com és l’STA».

L’increment de «la desocupació i la progressiva erosió de l’estat del benestar », juntament amb el dexreixement del turisme i «la dificultat en què «segueixen sempre» les «caixes de l’Estat» són per a Bartumeu els factors que majoritàriament han conduït al desinterès polític per part de la ciutadania. Encara en la línia de la caixa i després d’esmentar la incapacitat de Govern per rellançar econòmicament el país, va emfasitzar en «un aspecte que genera alarma: l’estat de precarietat dels comptes públics, que es tradueix en el desequilibri pressupostari» que, alhora, impedeix «la inversió» i «el desenvolupament».

Amb tot, Bartumeu va convidar l’equip martinià a cercar «una estratègia concreta per sortir de la greu crisi» i a Andorra de l’«escenari dramàtic» a que l’ha portat.

APROPAMENT A LA UE/ Bartumeu no va voler deixar de parlar de les negociacions amb la Unió Europea i la postura de «menysteniment» assolida per una corporació que, va considerar, s’ha desempallegat «de la responsabilitat que el pertoca» en portar les relacions amb Europa de «mala manera».

Bartumeu, que va assegurar que mai cap «Executiu no havia menystingut mai els elegits del poble com ho fa el govern Martí» pel que cal, considera, «una políticaque agafi la responsabilitat de triar» així com «d’intervenir amb idees i solucions, que sigui capaç de no cedir a les pressions i rebutjar-les, d’alçar el nivell».