SDP considera que el Govern “viu en una realitat paral·lela”

Autor: B. N.
Font: ARA
Publicat el: 15 de Juny de 2016

“Creiem que el Govern viu en una realitat paral·lela i no percep quina és la situació de la majoria de la població, que està fregant la pobresa”. Així de contundent s’ha mostrat el secretari d’organització del partit, Joan-Marc Miralles, durant la roda de premsa que ha ofert, aquest dimarts en la seu del partit, juntament amb el conseller general de SDP, Víctor Naudi, per valorar els resultats obtinguts en la darrera enquesta de l’Observatori del primer semestre del 2016 del CRES.

En aquest sentit, Miralles ha assegurat que “ens ha sorprès la valoració dels resultats que ha fet el ministre portaveu del Govern”, ja que tal com ha indicat, “no entenem com poden donar-se per satisfets en un moment en què la precarietat laboral i la dificultat de les famílies continua augmentant”.

Així, Miralles ha lamentat que “mentre es fan jornades per millorar l’eficiència energètica i s’ajuda a grans empreses o constructores, hi ha famílies que no poden pagar les factures” i, per aquest motiu, ha demanat al Govern que “inverteixi l’ordre de prioritats i ajudi les famílies d’aquest país”. Amb tot, Miralles ha recalcat que hi ha una percepció de resignació important, ja que “després de nou anys de dificultats econòmiques, la gent ha après a sobreviure”.

Per la seva banda, Naudi ha explicat que és un moment en què cal rellançar l’economia amb polítiques actives que fomentin la creació de llocs de treball i generin consum i, davant d’aquesta situació, “el Govern està molt còmode en creure i fer creure que la situació ha millorat i hi ha brots verds”. Així, Naudi ha assegurat que el que s’està fent, “per exemple amb el famós Pla Engega”, és ajudar a certs sectors, encara que després “aquestes ajudes no reverteixin sobre el conjunt de la ciutadania”. A més, Naudi ha lamentat que la inversió estrangera que havia d’arribar, “tampoc no ho fa i, si arriba, acaba sent un fracàs”.

Pel que fa als resultats del CRES que assenyalaven Andorra Telecom com una de les administracions més criticades per part de la població, Miralles ha remarcat que “és comprensible” i ha afegit que “ja fa molts anys que diem que la tecnologia d’Andorra Telecom està obsoleta i en lloc de renovar-la, s’inverteix en edificis espectacle”. “És un monopoli d’Estat i la seva essència de funcionament és donar el servei que cal als ciutadans”, ha admès.

En relació a les diferents informacions pel que fa a la data en què els clients de Vall Banc podran retirar els seus estalvis, Naudi ha explicat que “podem entendre que des d’un punt de vista tècnic el procés pugui ser llarg, però està clar que les coses no s’han fet bé”. D’aquesta manera, el conseller general de SDP ha assegurat que el fet d’allargar tot el procés “no contribueix a estabilitzar la situació ni a donar l’estabilitat jurídica necessària”, però amb tot, ha precisat que “cal esperar i tenir prudència, ja que abans de fer valoracions s’haurà d’esperar encara uns mesos més”.