SDP tem que DA vulgui “retallar drets” amb el canvi del reglament

Autor: M. S.
Font: BONDIA
Publicat el: 8 de Juny de 2016

Socialdemocràcia i Progrés va expressar ahir els seus temors  que amb les modificacions al reglament del Consell General que Demòcrates per Andorra vol tirar endavant o amb una llei que englobi la regulació dels secrets oficials i la transparència anunciada des del grup parlamentari de la majoria, es “pretengui retallar drets reconeguts a la Constitució”.

Així ho va manifestar ahir el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, que sí que va admetre però la necessitat de modificar el reglament de la cambra parlamentària. En aquest sentit, Naudi, que va comparèixer acompanyat del membre del consell nacional de la formació Felip Gallardo, va recordar que ja l’anterior legislatura es va portar a terme un treball, tot i que finalment no va acabar prosperant.

“S’ha de reglamentar al Consell allò que es pot demanar i allò que no”, va assegurar el parlamentari de Socialdemocràcia i Progrés, que va insistir que “temo que Demòcrates per Andorra va però més en la línia de retallar drets”.

D’altra banda, i malgrat no haver pogut analitzar l’informe en profunditat, Naudi va destacar que el més del 40% de les famílies que arriben a final de mes amb dificultats, segons posa de manifest l’Observatori del CRES del primer semestre d’enguany, és un exemple que, “malgrat el que digui el Govern, les coses no van i la crisi no ha acabat de passar”.

En aquesta línia, el conseller general d’SDP, que va retreure a l’executiu i al grup de la majoria que “es permetin el luxe de criticar l’oposició quan hauria de ser al revés”, va censurar que el Govern “hagi entrat en una inacció crònica” i va insistir en la necessitat de completar les reformes pendents.

I és que per Naudi, exceptuant els “sectors subvencionats pel Govern, que segurament se’n surten”, la resta de sectors econòmics “ho passen magre per tirar endavant”. Per això, el parlamentari d’SDP va destacar la necessitat de corregir els des­ajustaments del model fiscal i de dotar-lo de més seguretat jurídica, així com de tirar endavant les reformes de la sanitat, la funció pública i l’estructura de l’Estat.

Així mateix Naudi, que va lamentar que l’executiu “no tingui un projecte clar”, va reclamar també mesures per incentivar el consum intern tot i que va recordar que per a això “cal que el poder adquisitiu de les famílies sigui superior”.

Per la seva part, Gallardo va oferir al Govern el suport de la formació en totes aquelles qüestions que serveixin per ajudar a fomentar l’emprenedoria i a poder crear l’ecosistema adequat per als emprenedors. En aquest sentit, Gallardo, que va felicitar la Universitat d’Andorra i la Cambra per la jornada sobre emprenedoria de la setmana passada, va insistir en la necessitat de facilitar els tràmits per obrir o tancar una empresa.