Roig assegura que el comú treballa en “un canvi radical” a Naturlandia

Autor: ÒNIA BAGUDANCH
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Maig de 2016

El comú de Sant Julià de Lòria ja està treballant en la implementació de “canvis molt profunds” a Naturlandia per salvar la “complicadíssima” situació financera de la corporació, que “hipoteca la independència i la gestió” de casa comuna, segons va assegurar el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig. “Jo ja sabia que la situació era complicada, però que ho era tant, no”, va manifestar en declaracions al Diari, alhora que va afirmar que “ja s’està treballant” i “efectivament s’estan introduint canvis molt profunds” per millorar la gestió del parc.

“Puc assegurar que avui ja s’està sent resolutiu per mirar de pal·liar la situació”, que es tradueix en un dèficit de 8,5 milions d’euros en els últims quatre anys. “La necessitat econòmica que s’havia generat a Camprabassa era tan gran que això limita la capacitat d’inversió al poble de Sant Julià”, hi va afegir.

No es preveu el tancament
Roig va assenyalar que la majoria no preveu tancar Naturlandia, sinó “gestionar de manera diferent” a través de mesures que s’aplicaran i es faran realitat “a curt, mitjà i llarg termini”. “Hem de fer que Naturlandia a través d’aquest canvi de gestió deixi de suposar progressivament una càrrega per al comú”, va exposar.

“Cal un canvi radical de gestió”, va etzibar, i va posar de manifest que el pla de viabilitat que havia demanat l’anterior mandat com a conseller de l’oposició “ara que sóc membre de la majoria he vist que no n’hi havia”.

Pel que fa als comptes, va sub­ratllar que el pressupost depèn del de l’ecoparc, en el qual s’està treballant a dia d’avui. “Quan el tinguem sabrem com hem d’afinar el pressupost del comú”, va argumentar.

No més crèdits
Només entrar al govern, l’actual majoria va aprovar un crèdit extraordinari de 3,5 milions d’euros per pagar proveïdors de Camprabassa.

Una mesura d’urgència que Roig creu que no s’ha de repetir. “Jo espero que aquesta sagnia del comú a Naturlandia quedi aturada”, va manifestar, i va adduir que “es va sumar tot el que es devia i es va aprovar el crèdit”, de manera que considera que no seria necessari aprovar-ne cap més. “Jo espero que no faci falta aprovar-ne cap més”, va insistir, i va indicar que “estem en vies de poder elaborar un document que doni resposta a aquesta qüestió”.