SDP creu que Cinca hauria de plegar pel comerç de diamants

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Maig de 2016

El conseller general d’SDP Víctor Naudi va afirmar ahir que “entenc que el senyor [Jordi] Cinca hauria de dimitir”, amb referència a les informacions aparegudes al diari digital espanyol El Confidencial, que apunten que el ministre de Finances va participar en el comerç dels anomenats diamants de sang en col·laboració amb l’anterior dictador de Libèria Charles Taylor, condemnat per crims contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional.

Tot i això, no va demanar formalment la dimissió, i tant Naudi com el membre de la comissió política nacional del partit Felip Gallardo van assenyalar que “és responsabilitat del cap de Govern prendre una decisió”.

Gallardo va incidir que “o el ministre ha de dimitir o posar el seu càrrec a disposició” de Toni Martí. “Veurem què ens explica en el debat d’orientació política” que se celebra avui, va remarcar el membre d’SDP.

Per Naudi, el càrrec de ministre de Finances “és incompatible amb un passat obscur” en el qual “ha participat en negocis amb un dictador que avui està empresonat per crims contra la humanitat”. “Això, més que de moral, ja és una qüestió d’ètica, i entenc que aquí sí que hi ha incompatibilitat i el senyor Cinca hauria de dimitir”, va remarcar el conseller general.

A banda, el partit va demanar la ratificació de la Carta Social Europea. “La part social d’Andor­ra s’ha de desenvolupar”, va indicar Gallardo. Per a la formació, aquests avenços socials haurien d’incloure aspectes com la regulació del dret de vaga, drets dels treballadors immigrants i les seves famílies o polítiques d’igualtat de gènere.