SDP vol facilitats en el retorn de les prestacions dels separats

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 18 d'Abril de 2016

La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés, Sílvia Bonet, va entrar una pregunta al Govern relativa a les dificultats que apareixen en el reemborsament de les prestacions sanitàries dels fills de pares separats.

Segons es va informar ahir a través d’un comunicat, Bonet ha volgut recollir la preocupació manifestada en el darrer informe del Raonador del Ciutadà on s’exposaven reiterades queixes d’alguns progenitors separats que tenen dificultats per recuperar les prestacions sanitàries rebudes pels seus fills.

Ara la CASS fa el reemborsament únicament al progenitor que té els menors com a beneficiaris, sense esbrinar qui ha pagat l’acte. És per això que Bonet recorda que la legislació vigent estableix que per reglament es pot regular que en casos de separació, divorci o extinció de la unió estable de parella els fills puguin ser assegurats indirectes i trobar-se a càrrec, simultàniament, d’ambdós progenitors. Un reglament, però, que dos anys després encara no s’ha desenvolupat.

És per aquest motiu que la consellera general demana a l’executiu quines són les accions que pensa dur a terme per donar compliment a “l’obligada simplificació dels tràmits” de la CASS. La pregunta de la integrant d’SDP haurà de ser contestada de forma oral davant el ple del Consell General.