SDP rebutja augmentar el sou del president del Consell Superior

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 4 de Març de 2016

El conseller general d’SDP Víctor Naudi ha presentat sis esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de la justícia. Una d’aquestes proposa suprimir l’article 2, que pretén fixar en el text les retribucions dels membres del Consell Superior de la Justícia (CSJ) augmentant el salari que rep el president. Naudi indica que la legislació fixa que el règim de gratificació dels membres del CSJ es fixa per llei i aquesta no ha de ser qualificada.

SDP exposa que l’article que es proposa suprimir obre la porta a la petrificació de la gratificació dels membres del consell, impedint canviar-la en futurs mandats. Entén que les gratificacions han d’estar harmonitzades amb les de la resta de la funció pública i que aquestes i les retribucions s’han de fixar en la llei pressupostària general o en una llei singular.

SDP també planteja la supressió d’un dels annexos destinat a “fossilitzar” el règim retributiu dels batlles i els magistrats en unes taules anuals. En aquest cas tampoc creu adequat emprar el procediment legislatiu qualificat. Així mateix, una altra de les esmenes pretén modificar l’article 1. En la motivació d’aquesta s’exposa que la regulació del règim retributiu de batlles i magistrats s’ha de fer per llei però no pas per llei qualificada com recull el projecte. Naudi considera que “pretendre regular-la mitjançant llei qualificada sembla obeir a una voluntat de frustrar el debat necessari, en seu parlamentària, del pressupost de l’administració de justícia. A més, qualificar el règim retributiu sembla també destinat a deixar-lo “gravat en el marbre” i dificultar-ne qualsevol modificació posterior.

Quant a la resta d’esmenes,  no canvien el contingut de les disposicions transitòries i la disposició final esmenades, sinó que van adreçades a eliminar algun equívoc ajustant la redacció per fer-la més entenedora.