SDP troba “preocupant” que encara no s’hagi cobert la vacant al TC

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 2 de Març de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va reiterar ahir el seu malestar perquè encara no s’hagi procedit a la designació del substitut del magistrat del Tribunal Constitucional (TC) Pierre Subra, que s’ha jubilat recentment.

El conseller general Víctor Naudi va manifestar que és “preocupant” que encara no s’hagi nomenat el substitut per cobrir la vacant en aquesta important institució de l’Estat, una qüestió en la qual va dir que s’hauria d’haver actuat de manera “rigorosa”. “Fa quinze dies que el president del grup demòcrata es va comprometre a enviar una llista amb possibles candidats, i això encara no s’ha fet”, va manifestar Naudi.

En relació a aquesta qüestió, la subsíndica general, Mònica Bonell, va explicar ahir que en la junta de presidents d’ahir es va recordar que s’està pendent del nomenament d’un magistrat del Tribunal Constitucional.

Bonell va indicar que el president del grup parlamentari demòcrata va informar la resta de presidents de grups parlamentaris que s’està buscant un jurista francès de perfil acadèmic. La previsió és proposar un candidat en les properes setmanes i poder tenir així un acord unànime de tots els grups.

El president suplent del grup mixt també va criticar ahir que la majoria demòcrata hagi fet servir la piconadora contra les esmenes proposades per SDP al projecte de pressupost. Segons Naudi, no és el pressupost que el seu partit hauria volgut per al país, ja que inversions com les previstes per a The Cloud només serveixen per accentuar el dèficit de l’Estat.

En aquest sentit, es va mostrar més partidari d’invertir en la desviació de Sant Julià de Lòria o en la renovació en diferents departaments de l’administració. Naudi i el president d’SDP, Jaume Bartumeu, van deixar clar també ahir que el seu partit defensarà el manteniment de les bases de l’acord duaner en la negociació amb la UE.