SDP creu que Govern s’està plantejant utilitzar els fons de reserva de la CASS

Autor: G. A.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 17 de Febrer de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) creu que el Govern s’estaria plantejant utilitzar els fons de la reserva de la CASS com a font de finançament. Així ho van denunciar ahir el president, Jaume Bartumeu, i el conseller general de la formació Víctor Naudi. Atribueixen aquesta “intuïció” al darrer informe de l’agència de qualificació de risc Standard & Poor’s (S&P).

“Pressuposa [l’informe] que Govern podria recuperar els fons de reserva de la CASS. Avança fins i tot que es podria plantejar a través d’una llei. Amb aquest grau de precisió sembla que s’ha analitzat i això no ho podem acceptar”, va denunciar Naudi, tot afegint que “dóna la sensació que es llança un globus sonda per part del Govern”.

Bartumeu va acusar l’executiu de “maquillar” la situació econòmica i va qualificar “d’idea màgica” el “saqueig d’Andorra Telecom per pagar nòmines i garantir el funcionament de l’administració”. Per aquesta raó, va lamentar “la nova proposta de saqueig” d’S&P a partir dels recursos de la CASS, i va demanar a Govern “que digui la veritat”.

Paral·lelament, el conseller general d’SDP també va assegurar que la caiguda dels beneficis dels bancs del país, del 8%, fets públics per l’ABA dilluns, és un altre indicador de “que l’economia no va gens bé”. Pel que fa al creixement dels recursos gestionats, un 2,3% més, Naudi va recordar que els bancs han absorbit una part dels clients de BPA. “Si no hagués estat així les xifres encara haurien estat pitjors”, va lamentar el conseller general.