SDP culpa el PS del rebuig de l’esmena per Sindicatura

Autor: G. A.
Font: SÍLVIA BONET
Publicat el: 13 de Febrer de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) culpa el Partit Socialdemòcrata (PS) que Sindicatura rebutgés l’esmena a la totalitat que havien presentat a la llei del pressupost. Segons la consellera general, Sílvia Bonet, van ser els mateixos consellers del PS els que haurien “denunciat” davant de Sindicatura que l’esmena quedava fora del reglament del Consell General.

El síndic, Vicenç Mateu, va rebutjar l’esmena presentada per SDP perquè la signatura de la consellera liberal, Judit Pallarés, ja constava en la que havien presentat els liberals com a grup parlamentari. Bonet va aclarir que la denuncia l’havia fet el PS després de les insinuacions del seu company al conseller general i vicepresident del grup mixt, Víctor Naudi. Aquest va lamentar que el síndic s’hagués deixat “influir per representants d’una força política que diuen ser progressistes, però que no ho són”.

Bonet no va voler entrar en els detalls pels quals els companys al grup mixt haurien acudit al síndic, malgrat que sí que va voler lamentar que el grup parlamentari que comparteixen no estigui funcionant com a tal i no es posin d’acord en aspectes com ara el de presentar una esmena a la totalitat. Malgrat conèixer l’acusació de SDP, des del PS van preferir no fer cap declaració sobre la polèmica.

El rebuig per part del síndic a l’esmena a la totalitat al pressupost de SDP està portant cua. Aquesta mateixa setmana, el seu president, Jaume Bartumeu ha anunciat que estan estudiant el que ha succeït i no descarten prendre accions legals contra el màxim responsable del Consell General per evitar que es creï un precedent.

Consideren que “frega la inconstitucionalitat” en vulnerar el principi bàsic, inclòs a la Carta Magna, “del dret d’accedir en igualtat de condicions dels alts càrrecs públics” per no haver admès a tràmit l’esmena.