SDP acusa el síndic general de “fregar la inconstitucionalitat”

Autor: G. ALEMAN
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Febrer de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, ha acusat el síndic general, Vicenç Mateu, de “fregar la inconstitucionalitat” en rebutjar l’esmena a la totalitat del pressupost. “Entenem que el dret de presentar una esmena forma part del nucli essencial del dret d’accedir en igualtat de condicions dels alts càrrecs públics i això ho diu la constitució. I això s’ha trepitjat”, va denunciar.

Bartumeu va anunciar que estan estudiant la manera de “defensar els drets dels nostres consellers generals per evitar que això es repeteixi. Estem defensant els drets de tots els consellers generals”. No descarten, doncs, presentar una demanda. “En 25 anys mai no havia vist un conseller general impedit a expressar les seves opinions per part d’un síndic general”, va justificar el president de SDP.

Per la seva part, el conseller general de SDP, Víctor Naudi, va assegurar que no ha presentat queixa formal per escrit, com va suggerir Mateu, a causa que “sindicatura va cedir (en vetar l’esmena que havien presentat) pressionat de paraula per unes forces que diuen ser progressistes i que no hi són”. En aquest sentit va insistir en el fet que “no hi va haver cap petició formal escrita per retirar-la”.

Naudi va reconèixer que el mateix síndic els va suggerir alternatives per poder presentar l’esmena a la totalitat “com ara donar la seva signatura. Per nosaltres això és fer un pedaç, un senyal que vol dir que alguna cosa no van fer bé per proposar una solució com aquesta”.