SDP titlla d’“antidemocràtic” el veto de Sindicatura a l’esmena als comptes

Autor: JORDI SALAZAR
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 3 de Febrer de 2016

SDP va tornar a carregar ahir contra la decisió de Sindicatura de rebutjar l’esmena a la totalitat del marc pressupostari presentada per la formació al Consell General, en qualificar l’acció d’“antidemocràtica”.

El president del partit, Jaume Bartumeu, creu que l’argumentació exposada per la subsíndica, Mònica Bonell –que dilluns va negar que es faci una interpretació restrictiva del reglament del Consell–, “és un raonament a l’absurd, que se’n diu abús de poder, se’n diu antidemocràtic i no conèixer l’origen de la nostra Constitució”, va indicar. “I se’n diu estar sotmès al mimetisme amb Madrid”, hi va afegir amb referència al reglament del Congrés dels Diputats espanyol, que no permet presentar una esmena a la totalitat si no és per part de tot un grup parlamentari. Com a pare de la Constitució, Bartumeu va recordar que la Carta Magna es va concebre amb la voluntat de “donar la possibilitat a les minories d’existir políticament. Perquè si hi havia consellers no adscrits o en situació de minoria, amb el suport de cortesia parlamentària d’algun altre conseller, poguessin presentar una esmena”, va subratllar.

De la seva banda, el conseller general Víctor Naudi va denunciar “els febles arguments” de Bonell, qui “quan mira el que es fa en altres parlaments, el que vol és comparar una qüestió que no és aplicable al nostre país. No té res a veure”, va ressaltar. “És un feble argument per justificar aquesta arbitrarietat”, va agregar. Naudi també va expressar la “clara sospita” que un altre grup “va aixecar aquesta problemàtica” a la junta de presidents, “si no, no s’hauria plantejat” un cop l’esmena ja havia estat acceptada.

En un altre ordre de coses, Bartumeu va mostrar la preocupació pel fet que “avui dia no tenim cap proposta concreta” per part de DA sobre el candidat de consens que haurà de substituir Pierre Subra com a magistrat del Constitucional. El tribunal, al seu parer, “està a punt del bloqueig” per culpa del grup demòcrata.