Bartumeu acusa Minguillón d’usar el càrrec de cònsol per “repartir favors”

Autor: G. ALEMAN
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 9 de Desembre de 2015

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, acusa el candidat de Coalició d’Independents (Cd’I) + Liberals d’Andorra (Ld’A) d’estar disposat a fer “actuacions que són al marge de la normativa administrativa, utilitzant el seu càr­rec de cònsol, per repartir pre­bendes i favors”.

Bartumeu va fer aquestes declaracions quatre dies després que el candidat de la plataforma d’SDP+Independents, Delfí Roca, l’acusés de fer “adjudicacions a dit”, amb referència a la societat 100% comunal Turecav. Bartumeu, però, no va voler parlar d’aquestes declaracions ni si la seva acusació de favoritismes va en aquesta línia.

Des de Demòcrates per Andor­ra (DA), la candidata als propers comicis, Conxita Marsol, no ha volgut entrar si hi ha hagut favoritismes o no per part de Minguillón “sense proves”. Això sí, avança que en cas de guanyar les eleccions “farem una auditoria, perquè amb el que sents t’entra preocupació”.

També la cap de llista del Partit Socialdemòcrata (PS) + Independents, Dolors Carmona, no vol acusar “sense proves”, encara que assenyala que “sembla que sí que hi ha pogut haver favoritismes, en moments determinats, per proximitat. Sembla, reitero, que no hi ha proves”. En aquest sentit, però assenyala que “sí que he rebut informació extraoficial, però difícil de contrastar”. Confia, així, que si realment ha estat així “ja passarà comptes amb la ciutadania i amb la justícia, si fos el cas”.

Per la seva part, el candidat d’SDP, després de denunciar les “adjudicacions a dit” a través de Turecav, “que no pots demostrar perquè il·legal no ho és però sí poc ètic”, reitera que amb societats com aquesta “sempre es cor­re el risc dels favoritismes, coses que semblen tèrboles”.

Bartumeu també ha criticat els moviments que s’han viscut dins de les formacions per a aquests comicis, concretament el trencament de Cd’I amb Demòcrates per Andorra (DA) i la unió del partit que va fundar Rosa Ferrer amb Liberals d’Andorra. En aquest sentit, va recalcar que “un dia estic a la junta de govern amb DA i faig política amb la senyora Marsol, consellera general, i tots volem l’heliport a la Comella. I ara, baralla per la cadira i no ens estimem, ens posem els ganivets i anar fent”.