Sentit Comú retreu als rivals “canvis” i “promeses” per arribar a la cadira

Autor: GEMMA ALEMAN
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Desembre de 2015

El número 1 de Sentit Comú, la plataforma que engloba SDP+Independents, Delfí Roca, va retreure ahir el poc compromís ideològic dels seus rivals al comú de la capital.

Concretament a Coalició d’Independents (Cd’I) + Liberals d’Andorra (Ld’A) i a Demòcrates per Andorra. Dels seus membres va criticar que “ja no sé si pertanyen a una llista o a una altra amb aquest ball de cadires”. També va denunciar el gros de promeses electorals que està “llegint” aquests dies: “Si realment s’acaba fent tot el que estan prometent sí que tindrem un problema d’endeutament. Descomunal!”

Sentit Comú va celebrar ahir la reunió de poble al Teatre Comunal davant de mig centenar de persones. Els de Roca es van presentar com “l’autèntica renovació”. Va lamentar el desencís polític actual, influenciat pel poc compromís polític. “Un d’aquests partits ha ofert avui [ahir per al lector] feina a Carles Perea [número 4 de la llista de Sentit Comú] si entren al comú. Crec que no cal dir res més”, va dir Roca.

El número 1 va sintetitzar el projecte de Sentit Comú per la corporació de la capital: “L’única prioritat és ajudar les persones, però de veritat.”

El número 2, Àngel Dalmau, va explicar les línies d’actuació per millorar la qualitat de vida de les persones, els serveis comunals, promoure el turisme i com s’hauria d’afrontar el finançament. En aquest darrer punt, Dalmau va concretar que volen “ser curosos”, pel que va avançar que “no hi haurà grans inversions. Només les necessàries”.

Per contenir la despesa, va donar algunes pinzellades al que es podria fer: des de la revisió de l’ordenació tributària fins a reduir la despesa en viatges dels representants del comú. I, després que el Sitca fes públic, en el debat entre els candidats de dilluns, el mal clima laboral, Dalmau va assegurar que hi posarien remei.

Perea va parlar sobre serveis socials, joventut i igualtat. Va retreure al Govern de Martí que Joventut vagi canviant de ministeri. “Això afecta directament els comuns que, per la manca d’eficàcia de Govern, han d’assumir més feina”, va dir. En l’àmbit de la igualtat, va avançar la voluntat de crear una conselleria específica.

L’acte va acabar amb tota la llista de Sentit Comú damunt de l’escenari i amb un Roca reconeixent que vol ser cònsol. “Però el consol de la gent”, va voler aclarir per si a algú li quedava el dubte.