Sílvia Bonet demana al Govern com executarà la sentència sobre la depuradora d’Anyós de SAUR-VALLNET

Autor:
Font: ARA
Publicat el: 1 de Desembre de 2015

La consellera general del grup mixt i integrant de Socialdemocràcia i Progrés, Sílvia Bonet, ha presentat una pregunta amb resposta escrita al Govern demanant quines accions prendrà per executar adequadament la sentència del maig del 2012 del Tribunal Europeu dels Drets Humans relativa a la societat UTE SAUR-VALLNET, en la que es reconeixia que l’Executiu havia violat un article de la Convenció per a la salvaguarda dels drets i llibertats fonamentals.

En concret, s’instava a introduir una disposició transitòria a la Llei qualificada del a Justícia que donés la possibilitat al demandant de presentar un recurs de revisió davant del Tribunal Superior de Justícia, que hagués evitat a la UTE decidir si volia o no el recurs de revisió i demanar la repetició del judici allí on s’havia violat els drets que consideren que s’han violat

La sentència del maig del 2012 obligava a l’empresa a pagar una indemnització al Govern d’1,8 milions d’euros per l’afer de la depuradora d’Anyós. El 2013 la UTE va abonar una part de l’import, 600.000 euros, i posteriorment va presentar una nova demanda al TEDH al·legant la vulneració de l’article 6 del protocol 1 del Conveni (dret a la propietat), assegurant que el Govern havia executat una sentència viciada.

Sílvia Bonet també ha formulat una segona pregunta amb resposta escrita, en aquest cas per saber els motius de la contractació de 22 professionals de la salut per al servei de Salut Mental del SAAS.

D’altra banda, el grup parlamentari liberal també presentat una pregunta amb resposta escrita per saber els detalls del tancament, per part de França, de la carretera d’accés a Andorra dimecres passat, i també sobre la data d’acabament de les obres de l’accés a Soldeu, tenint en compte l’inici de la temporada turística d’hivern.

La UTE SAUR Vallnet ja ha pagat 600.000 euros de la indemnització per l’afer de la depuradora d’Anyós. Així ho ha confirmat el cap de Govern, Toni Martí, aquest dijous, que ha assegurat que aquest és un primer pagament però que la UTE s’ha compromès a pagar tot el que deu, s’han fixat els terminis en què ho farà i n’ha donat garanties. La indemnització total que ha de pagar SAUR Vallnet és d’1,8 milions d’euros.