Sentit Comú diu que es rebaixarà un 25% el sou i augmentarà la inversió

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 3 de Desembre de 2015

La candidatura de Sentit Comú (SDP+Independents) es rebaixarà el salari un 25% si guanya les eleccions el 13 de desembre.

“Som servidors del poble”, va dir el cap de llista, David Pérez, en la reunió de poble celebrada ahir a Escaldes-Engordany, i va criticar els demòcrates Trini Marín i Marc Calvet, que es van augmentar el sou “quan demanaven esforços” a la població.

El candidat també va avançar altres mesures que han de permetre al Comú un estalvi més gran, com és prescindir dels càrrecs de confiança (que s’emporten una retribució anual de 257.000 euros), un “escàndol majúscul”.

Així mateix es planteja renegociar el deute a llarg termini per reduir costos financers, una tasca que els actuals mandataris no han sabut fer, va assenyalar; renegociar els lloguers (va criticar l’elevat import que a partir d’ara es destinarà al nou emplaçament de la biblioteca quan hi ha espais públics buits) i incrementar els ingressos pels lloguers de l’edifici de Caldea.

Per altra banda, la formació vol dedicar més recursos a inversió directa a la parròquia i va acusar l’equip demòcrata de no haver trobat l’equilibri entre la rebaixa del deute i “fer inversions que són inajornables”, incomplint el compromís de destinar a aquest concepte 10 milions d’euros.

A més, Pérez va destacar l’aposta per la transparència i la democràcia participativa davant “l’ordeno i mano dels últims anys”.

SDP+I també lamenta que els darrers anys no s’hagi actuat en la millora de voravies en molts barris, l’existència de barreres arquitectòniques i que alguns serveis no s’adeqüin a les necessitats dels ciutadans, com són l’espai jovent o la biblioteca, amb horaris poc adaptats i mancats de dinamització.

La candidatura també considera que cal intervenir de forma urgent a les piscines però va assenyalar que el projecte proposat pels Liberals no és possible perquè no es pot augmentar l’alçada de la plaça de la Creu Blanca.